Lianne

Mijn werk concentreert zich rondom het thema lichaam en beweging.
Dans is hierbij voor mij een krachtige inspiratiebron. Ik bezoek graag dansvoorstellingen, dansoptredens tijdens culturele festiviteiten of gewoon streetperformance: van moderne dans tot hiphop. Voor mij gaat het om de overgave van de danser in zijn bewegingen en de flow waarin ik op dat moment wordt meegenomen. Het spel van hard en zacht, van vloeiende bewegingen en rechte lijnen, van ritmes en vrije expressie.
Het leert mij los te laten, te voelen en te experimenteren met kleuren, lijnen, vlakken en vormen.

Mijn schilderijen zijn kleurrijk. Afhankelijk van mijn gevoel en beleving gebruik ik een primair pallet, zachte kleuren of werk ik juist met kleurcontrasten. Ik ben altijd op zoek naar de dynamiek tussen verschillende beeldelementen.
Ik werk meestal vanuit een serie, met doeken van een meter bij een meter. Met soms ook een groter of een kleiner doek. De doeken staan hierbij wel op zichzelf.

Ik heb geen specifieke kunstenaar of stroming die mij inspireert. Het is meestal de kracht van kleur, het materiaal, de vormen of de combinatie van technieken die een kunstenaar gebruikt en wat me raakt. Dat kan ook een modeontwerper, een architect of beeldhouwer zijn. Het is de sfeer die ik proef en mee wil nemen. Ik dans mijn dans op het doek.
Daarnaast haal ik veel inspiratie uit beelden en foto’s van lichaamsexpressie en houdingen.

Dans kan overal plaatsvinden. Mijn liefde voor de natuur, laat mij de dans ook naar buiten brengen. De verschillende seizoenen met hun prachtige kleuren, lijnen en vlakken, zijn een mooi podium voor de danser.

Atelier Lianne de Vor
Mijn atelier bevindt zich aan de Bloklandstraat 93 te Rotterdam.
Loop gerust eens bij mij binnen. Op woensdag en vrijdag ben ik in mijn atelier aan het werk. In het weekend ben ik ook regelmatig aanwezig. Soms heb ik op deze dagen afspraken buiten de deur. Wilt u niet voor een gesloten deur staan, belt u dan vooraf even op.